Thermo Fisher Scientifics lanseringsfest av DynaCellect


Event Details


Thermo Fisher Scientific inviterer til lanseringsfest av et nyutviklede instrument til bruk innen produksjon av celleterapi.

Thermo Fisher Scientific vil belyse hvordan Norge har alle forutsetninger for å kunne gjøre celleterapi til et særlig satsingsområde innen norsk helsenæring, og viktigheten av denne behandlingen for kreftpasienter verden over.

De siste årene har Thermo Fisher Scientific gjort betydelige investeringer innen celleterapi, og celleterapiavdelingen her i Norge har doblet seg.

Det norske teamet har flere innovasjonsprosjekter gående og har akkurat ferdigstilt instrumentet Gibco™ CTS ™ DynaCellect Magnetic Separation System, et resultat av et internasjonalt utviklingsprosjekt drevet fra Norge. DynaCellect er med på å automatisere en tidligere manuell produksjonsprosess og øker dermed robusthet, sikkerhet og effektivitet av produksjonen, noe som gjør behandlingen mer tilgjengelig for kreftpasienter. Dette ønsker Thermo Fisher Scientific å vise fram i Oslo— byen hvor alt startet!

Thermo Fisher Scientific vil fortsette å investere i celleterapi i tiden fremover. Disse investeringene kan bidra til å forsterke norsk helseindustri, bygge kompetanse, skape arbeidsplasser og gi skatteinntekter til Norge. Thermo Fisher Scientific samarbeider tett med forsknings – og utviklingsmiljøet i Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark, og ulike miljøer innad i Oslo universitetssykehus som er særlig dedikert til celleterapi.

Thermo Fisher Scientific er et amerikanskeid selskap med dype røtter i Norge. Mange av deres produkter bruker Ugelstad-kulene, oppfunnet av den trønderske kjemikeren John Ugelstad på slutten av 70- til tidlig 80-tallet. De dannet grunnlaget for det norske selskapet Dynal Biotech som ble etablert i 1986, som senere ble kjøpt opp av Invitrogen, før det ble en del av Thermo Fisher Scientific i 2014. Kulene brukes i dag i diagnostiske tester verden over, og er sentrale i produksjonen av CAR-T celler.

Se program og meld deg på hos LMI.